10 Ağustos Çarşamba Günlük Altın Raporu ve Yorumu


Çin, Temmuz ayında 31.5 milyar dolarlık ticaret fazlası verdi. Çin'in ticaret fazlası 2 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, ihracat da rekor kırdı. Dünyanın en büyük ihracatçı ülkesi Çin, borç krizindeki Avrupa, ABD ve Japonya'dan gelecek taleplerdeki zayıflama ihtimalinden endişe ediyor. ABD Merkez Bankası dün piyasaları desteklemek için net konuştu ve faizlerin 2 yıl sabit tutulacağını söyledi. Küresel finansal piyasalardaki dalgalanmanın henüz Çin'in ticaretine yansımamış olduğunu aktaran Societe Generale SA'nın ekonomistlerinden Yao Wei, "gerçek zorluk kapıda" dedi.

Sarı maden rekora doymamakta direniyor. Dün gece Çin’den gelen enflasyon haberiyle yükselişe geçen ve gün içerisinde de 1779,55 seviyesine kadar yükselen sarı maden gün içerisinde yaşadığı yükselişin tepki satışlarını sert bir biçimde göstermiştir. Yaşadığı düşüş altın fiyatının gün içerisinde önemli bir destek olan 1720 dolar seviyesine kadar taşıdı ancak bu destek kırılmayarak tekrar yukarı yönlü atağının başlamasına neden oldu. Ayrıca FED’in 2013 ortalarına kadar faizleri artırmayacak olması altın fiyatlarının da yükselmesine bundan sonra yardımcı olacak diğer bir haber olarak karşımıza
çıkmaktadır. Bernanke ayrıca yüksek emtia fiyatlarına da değindiği için yaşanılacak olası tepki satışlarına dikkatli olmalıyız.

Teknik olarak sarı maden de yükselişlerin devamı beklenilmektedir. Burada yüksek seviyelerden gelen kar realizasyonlarına dikkat etmeli ve kesinlikle düşüşlerde satış pozisyonları açmamalısınız. Çünkü trendin tersine yapılan bir satış pozisyonu sizin uzun vadeli yükseliş beklentisi içerisinde olan sarı madende ciddi zararlara neden olmanıza katkıda bulunacaktır. Bu yüzden yaşanacak olası düşüşlerde satış girmek yerine en güzel strateji beklemek ve bu düşüşlerde alım pozisyonu açacak uzun vade yükselişlerde kar elde etmenizdir.

Destek:  1735-1705-1692                                  
Direnç:  1766-1780-1807

Kaynak: Mynet

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği