9 Ağustos Salı Günlük Altın Raporu ve Yorumu

Sarı maden sabah yapmış olduğu atakla 1771 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu seviyeden sonra tepki satışlarına maruz kalan sarı maden şuanda da 1750 seviyesine yakın hareket etmektedir.

Çin'de de endişelere sebep olan enflasyon oranları, fiyat artışının etkisiyle Temmuz ayında da yükseldi. Çin'in enflasyonu Haziran’da zirveye çıkmış olduğu düşünülen enflasyon verileri, Temmuz’da da hızlanarak yıllık bazda yüzde 6.5 olarak gerçekleşti. Çin Hükümeti’nin yoğun enflasyon önlemleri ve sıkı para politikalarına rağmen, beklentinin üzerinde geldi. Çin Merkez Bankası Ekim 2010’dan bu yana politika faizini 5 kez artırmış olsa da, enflasyon hızlanmaya devam ediyor.

Societe Generale’nin analistlerinden Wei Yao, enflasyonun iyileşmediğinin ortada olduğunu söyledi.Kriz ve panik havasından yararlanan başka bir enstrüman daha bulamazsınız. Çünkü sarı maden için bu söylediğimiz durumların olması fiyatların yükselmesine yetecek neden olarak belirlenmiştir. Sarı maden gün içerisinde 1690 ile 1710 seviyesi arasında hareketine devam ederken kredi notu düşürüldükten sonra güvenli liman olan altına olan
talep altında yukarı yönlü patlamaya neden oldu. Hatırlarsanız uzun vade beklentileri 1775 dolar olan altında düşüşlerde alım pozisyonları alınması konusunda yatırımcılarımızı uyarmıştık. Ancak altın fiyatındaki yükseliş altındaki hedefleri uzun değil kısa vade olarak belirlenmesine neden oldu. Sarı maden özellikle sabah 4’ten itibaren hareketlerini sertleştirdi. Bunun nedeni olarak ta Çin’den gelen enflasyon oranı ile ilgili haberden kaynaklı olduğunu söylememizde yarar var.

Sarı maden sabah yapmış olduğu atakla 1771 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu seviyeden sonra tepki satışlarına maruz kalan sarı maden şuanda da 1750 seviyesine yakın hareket etmektedir. Burada sorulacak soru şu 1771 dolar seviyesine kadar yükselen sarı maden acaba buradan mı ciddi kar realizasyonuna girecek yoksa 1800 seviyelerin üzerine çıktıktan sonra mı tepki satışlarına maruz kalacak. Bunu gün içerisindeki hareketlerden görebiliyoruz. Ayrıca altın için bugün FED toplantısından çıkacak sonuç ta çok önemlidir. Bu yüzden FED toplantısını takip etmekte fayda var.

Destek: 1750 - 1735 - 1700
Direnç: 1775  -179 0- 1807

Kaynak: Mynet

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği