2 Nisan 2010 Cuma Günlük Altın Raporu ve Yorumu

Makro Ekonomik Görünüm: Doların euro karşısında değer kaybetmesine bağlı olarak altın da yükselişine devam etti. Nitekim günün genelinde 1111,66-1128,17 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,15 oranında değer kazandı. Bugün, ABD mart ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.  

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.  

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1130 ons/dolar direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.  

Seviyeler: Gün içinde 1106,05 ve 1118,10 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1133,90 ve 1146 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği