7 Nisan 2010 Çarşamba Günlük Altın Raporu ve Yorumu

Makro Ekonomik Görünüm: Doların euro karşısında değer kazanmasına rağmen Euro Bölgesi’ndeki endişelere bağlı olarak altın yükselişine devam etti. Nitekim günün genelinde 1122,90-1138,90 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,32 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi dördüncü çeyrek revize büyüme rakamı ile şubat ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD şubat ayı tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın güçlü olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1130 ons/dolar direncinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli alımların devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1116 ve 1127,80 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1143,20 ve 1155,30 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği