5 Şubat 2010 Altın Fiyatları

Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişeler doları güçlendirirken altın eridi. Nitekim günün genelinde 1059,70-1111,38 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 4,08 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya aralık ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD ocak ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1000 ons/dolar psikolojik destek seviyesine yaklaşılması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1040,15 ve 1053,50 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1075,60 ve 1089 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Eco Yatırım tarafından hazırlanan altın fiyatları raporudur

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği