9 Şubat 2010 Altın Fiyatları

Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişelerle birlikte dolar güçlenirken altında sınırlı satış yaşandı. Nitekim günün genelinde 1061,80-1073,96 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,28 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ocak ayı TÜFE verisinin yanı sıra ABD aralık ayı toptan satış stokları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1040 ons/dolar destek seviyesine yaklaşılması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1040 ve 1051,60 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1074,80 ve 1086,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği