2 Şubat 2010 İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Türkiye’nin notunun artırılması sonrasında yönünü aşağı çeviren dolar kurunda 1,48’e doğru hızlı bir gerileme yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,4890-1,4980 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,1 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi aralık ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı bekleyen konut satışları rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin bekle olması hem de piyasaya katılımın alımlarda zayıf olması nedeniyle temkinli eğilimin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,48’in kırılması durumunda satışların güçlenmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4720 ve 1,4670 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,49 ve 1,5030 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi PMI imalat endeksinin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak güçlendi. Nitekim günün genelinde 1,3852-1,3935 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,43 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi aralık ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı bekleyen konut satışları rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin sat olması hem de piyasaya katılımın alımlarda zayıf olması nedeniyle düşüş eğiliminin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,40 psikolojik direncine yaklaşması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3780 ve 1,3860 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3985 ve 1,4050 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD  
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere seçimlerine yönelik endişelerin piyasada etkili olmasına bağlı olarak sterlin zayıfladı. Nitekim günün genelinde 1,5850-1,5981 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,16 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere ocak ayı PMI İnşaat endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı bekleyen konut satışları rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.  Kısa Vadeli

Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5950 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5775 ve 1,5880 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6035 ve 1,6115 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dar aralıktaki temkinli bekleyiş devam ediyor. Nitekim günün genelinde 89,8-90,95 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,37 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi aralık ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı bekleyen konut satışları rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin bekle olması hem de piyasaya katılımın alımlarda zayıf olması nedeniyle temkinli eğilimin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 91 kırılmadığı sürece düzeltme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90,15 ve 89,6 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,1 ve 91,95 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Altın Fiyatları


Bu sayfanın hizmetinin devam etmesini istiyorsanız lütfen reklamlara ilgi gösterin...

Son 3 Ay Altın Grafiği

altın grafiği